‘Wat is hier nou te zien?’ wint juryprijs ontwerpwedstrijd FOLLY Heemstede!

Op woensdag 22 februari zijn de winnaars van de ontwerpwedstrijd FOLLY Heemstede bekendgemaakt. De juryleden waren van mening dat het idee van een FOLLY bij alle leerlingen goed was doorgedrongen. “De vrijheid om iets dwaas in het landschap te plaatsen werkt bevrijdend voor de creativiteit. Maar hoe zorg je nu eigenlijk dat iets geks toch Heemsteeds gek wordt?”

De jury vindt dat de winnaar er boven met kop en schouders bovenuit steekt: “Omdat we zien dat de interactie daarmee oneindig is en daarmee sprake is van een duurzame FOLLY in plaats van een eenmalige verbazing.”

De juryprijs gaat daarom naar de FOLLY met de titel ‘Wat is hier nou te zien?’. “De dwaasheid en verwondering spatten ervan af. Door de draaiende spiegels komt de reflectie uit alle richtingen en ben je dus direct verward als je de FOLLY benaderd”, aldus Cilia Born, één van de juryleden. “De (lach)- spiegelkamer die je vervolgens om jezelf heen kunt maken of de groep die je in het, spiegel, zonnetje wilt zetten, waarbij je stiekem door de reflectie telkens uit elke hoek bekeken wordt is speels en verwonderend. Kun je alleen zijn met of in deze FOLLY of ben je via een spiegel altijd zichtbaar?”

Pomme van Beem en Ella Hagendoorn, de makers van dit ontwerp over hun prijs: “Dit hadden we echt niet gedacht, er waren zoveel goede ontwerpen. Wij gingen gewoon voor een goed cijfer, helemaal niet voor een prijs. Maar dit is wel fantastisch!”

Ook bewoners en geïnteresseerden konden in het raadhuis of online stemmen op hun favoriete ontwerp. Een kleine 300 mensen brachten hun stem uit. Het ontwerp met de meeste stemmen van het publiek is: ‘Het gezicht van Heemstede‘ door Lieve van Bussel en Lotte Leutscher.

De oprichters van stichting FOLLY hopen nog voor de zomer de FOLLY te realiseren, en zoeken nog een atelier of werkplaats én technische Heemstedenaren om hem te bouwen. Interesse? Geef je op!

%d bloggers liken dit: